Klachten en vertrouwenspersoon

AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp
Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders én verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, onze vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van een instelling voor jeugdhulp.

 

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van de instelling, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren we naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met de instelling.

Zo bereik je het AKJ

• Bel naar 088 – 555 1000 en vraag naar de vertrouwenspersoon van gezinshuis Zorgzaamheid
• Mail naar info@akj.nl
• Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Heb je een klacht?

Onze hulpverleners proberen hun werk natuurlijk zo goed mogelijk te doen. Ben je toch niet tevreden en heb je een klacht? Bespreek dat dan eerst met je hulpverlener. Probeer samen een oplossing te vinden. Als dat niet lukt of als de klacht te ernstig is, ga dan in gesprek met de leidinggevende van je hulpverlener. Noah,s Ark wil graag dat alle betrokkenen er samen uitkomen, zodat de hulpverlening door kan gaan. Kom je er samen niet uit, dan staat het je vrij om een klacht in te dienen.

Bij Noah,s Ark is het belangrijk om te weten op welke manier je bent aangemeld voor het gezinshuis om een klacht in te kunnen dienen.
Kom je via een zorgaanbieder (Intermetzo of Triade), dan kun je op hun eigen site kijken voor het indienen van klachten. Ook wanneer dit om Noah,s Ark gaat.

• Voor Triade: Klik hier
• Voor Intermetzo: Klik hier

Kom je via de gemeente?

Dan kun je contact opnemen met het ECKG (Expertisecentrum Klacht- en Gezondheidsrecht) voor het indienen van een klacht of voor meer informatie.

• Op de site kun je lezen hoe je een klacht in kunt dienen : https://eckg-klachten.nl/
• Bel naar 085-0656971 voor vragen of voor het indienen van een klacht
• Mail naar info@eckg.nl

Wil je extra hulp bij het indienen van een klacht? Dan kun je terecht bij de vertrouwenspersoon van het Advies- en klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Zie de informatie hierboven. Vraag naar de vertrouwenspersoon van Zorgzaamheid.

Onze partners